Birey ve Toplum Ruh Sağlığında İz Derneği

Ekibimiz

[vc_row content_width=”grid” css=”.vc_custom_1537647070085{padding-top: 80px !important;padding-bottom: 80px !important;}”][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][edgtf_team team_type=”main-info-below-image” team_social_icon_pack=”” team_image=”14383″ team_name=”Meğva Şenyurt Çam” team_position=”Proje Uzmanı”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][edgtf_accordion style=”accordion”][edgtf_accordion_tab title=”Hakkında”][vc_column_text]Birey İnsan ve Ruh Sağlığında İZ Derneği’nde Avrupa Birliği tarafından desteklenen MüşterekProje-Stronger When Together Projesinde, proje uzmanı olarak görev almaktadır.[/vc_column_text][/edgtf_accordion_tab][edgtf_accordion_tab title=”Detaylı Bilgi”][vc_column_text]

İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunudur. Ortadoğu ve Balkan Politikaları hakkında detaylı eğitimler aldı, sertifikalar kazandı. Üniversite hayatı boyunca göçmen işçiler ve Türkiye’deki göçmen çocukların sorunları üzerine projelerde araştırmacı olarak çalıştı. İstanbul Üniversitesi Göç Çalışmaları / Sosyoloji alanında yüksek lisans tezini yazmaktadır.
2013 yılında sokakta çalışan ve göçmen çocuklarla gönüllü olarak çalıştıktan sonra, sivil toplum alanında profesyonel tarafa geçti. UNHCR’ın çeşitli istihdam, sosyal uyum ve eğitim projelerinde uzman ve koordinatör olarak çalıştı. Suriyeli çocuklara sosyal uyum alanında çeşitli eğitimler verdi.
İleri düzeyde İngilizce, okuma yazma düzeyinde Osmanlıca ve günlük düzeyde Arapça bilmektedir.

[/vc_column_text][/edgtf_accordion_tab][/edgtf_accordion][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][edgtf_team team_type=”main-info-below-image” team_social_icon_pack=”” team_image=”14382″ team_name=”H. Gökhan Fidan” team_position=”Proje Uzmanı, Eğitmen”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][edgtf_accordion style=”accordion”][edgtf_accordion_tab title=”Hakkında”][vc_column_text]2008 yılından itibaren birçok gönüllü çalışmada yer almıştır. Yaygın eğitim ve proje geliştirme özelinde edindiği deneyimleri sivil alanda profesyonel olarak uygulamaktadır. 2015 yılından bu yana mülteci çalışmalarında ve Sosyal Uyum özelinde sorumluluklar üstlenmektedir. Sığınmacı ve göçmenlerin uyumu için STK’lar, kamu kurumları ve üniversiteler ile işbirliği geliştirerek çocuk, genç ve yetişkin gruplara yönelik eğitsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler gerçekleştirdi. Sosyal Uyum çalışmalarında yollarının sürekli kesiştiği ve ortak heyecana sahip olduğu Bir İZ Derneği’ne 2019 yılında Proje Uzmanı olarak katıldı.[/vc_column_text][/edgtf_accordion_tab][edgtf_accordion_tab title=”Detaylı Bilgi”][vc_column_text]Üniversite lisans eğitim yıllarından itibaren gönüllü çalışmalar, eğitimler ve sosyal faaliyetlerle iç içe oldu. 2008 yılından itibaren gençlik çalışmalarında farklı roller üstlendi. Avrupa Birliği’nin kültürel değişim ve eğitim faaliyetlerine birçok kez katılma imkân buldu. Gençlik Servisleri Merkezi’nin uluslararası gönüllü gençlik kamplarında liderlik yaptı. AEGEE İzmir Avrupa Öğrencileri Topluluğu’nda eğitmenlik, koordinatörlük ve yürütme kurulu başkanlığı gibi sorumluluklar üstlendi.

Yaygın eğitim ve proje geliştirme üzerine çalışmalarını sivil alanda profesyonel olarak sürdürmektedir. 2015 yılından beri mülteci çalışmalarında, özellikle Sosyal Uyum özelinde sorumluluklar üstlenmektedir. Sığınmacı ve göçmenlerin uyumu için birçok STK, kamu kurumu ve üniversite ile işbirliği geliştirerek çocuk, genç ve yetişkin gruplara yönelik eğitsel, kültürel, sanatsal ve sportif birçok farklı aktivite gerçekleştirdi. Okullarda yaygın öğrenme temelli ve uyuma yönelik kapsayıcı eğitim programları geliştirdi ve uyguladı. Yetişkinlere, özellikle kadınlara yönelik, yerel halkla mültecilerin uyumunu da geliştiren psikososyal destek buluşmaları hazırlayarak kolaylaştırıcılık yaptı.

Sosyal Uyum faaliyetlerinde yollarının sürekli kesiştiği ve ortak heyecana sahip olduğu Bir İZ Derneği’ne 2019 yılında Proje Uzmanı olarak katıldı.

Lisans Eğitimi: Ege Üniversitesi Biyoloji Bölümü

Yüksek Lisans: Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler

Yüksek Lisans: İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi

Eğitmenlik Yaptığı Yaygın Eğitim Başlıkları: Proje Geliştirme ve Yönetimi, Çatışma Çözümü ve Arabuluculuk, Takım Olma, Kriz Yönetimi, Etkili İletişim ve Sunum Teknikleri, Hedef Belirleme[/vc_column_text][/edgtf_accordion_tab][/edgtf_accordion][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row content_width=”grid” css=”.vc_custom_1537647255157{padding-bottom: 80px !important;}”][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][edgtf_team team_type=”main-info-below-image” team_social_icon_pack=”” team_image=”13940″ team_name=”Pınar Şimşek” team_position=”Genel Koordinatör”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][edgtf_accordion style=”accordion”][edgtf_accordion_tab title=”Hakkında”][vc_column_text]Birey İnsan ve Ruh Sağlığında İZ Derneği’nde Avrupa Birliği tarafından desteklenen MüşterekProje-Stronger When Together Projesini yönetmektedir.[/vc_column_text][/edgtf_accordion_tab][edgtf_accordion_tab title=”Detaylı Bilgi”][vc_column_text]Boğaziçi Üniversitesi İşletmesi mezunu olan, International University of Japan’de MBA derecesini “İnternette Pazarlama” alanında tamamlayan Pınar Şimşek, Türkiye’ye dönmesinin ardından, ilkokul öğretmeni olmak için formasyon eğitimi alır ve 10 sene 4-8. Sınıflar matematik ve fen öğretmeni ve departman başkanı olarak çalışır.

Daha sonraki yıllarda, Pınar Şimşek, 2009 yılında www.anneysen.com adresinde bulunan anne, bebek, çocuk bilgi ve paylaşım sitesini kurar. Yıllar içerisinde milyonlarca anneye, alanında uzman yüzlerce çocuk sağlığı, eğitimi, psikolojisi uzmanına ve yüzbinlerce anneye ulaşan anneysen.com, halen Türkiye’nin annelik alanında en yüksek trafiğe sahip web sitesidir.

2017 yılından beri Bir İZ Derneği’nde çalışmaktadır. Halen, Bir İZ Derneği’nde Avrupa Birliği tarafından desteklenen MüşterekProje – Stronger When Together Projesini yönetmektedir.

Pınar Şimşek, Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) tarafından gerçekleştirilen Yarının İzleri projesi kapsamında “Çocuklar için Küresel Isınma” kitabını ve kutu oyununu yazmış ve tasarlamıştır.

​İleri seviye İngilizce ve başlangıç seviye Japonca bilmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.[/vc_column_text][/edgtf_accordion_tab][/edgtf_accordion][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]