Mevlanakapı Özel Eğitim Okulu ve İş Uygulama Merkezi öğretmenleri ile buluştuk ve onlarla ''Kuklanın Bir Eğitim Aracı Olarak Kullanımı' eğitimi düzenledik.
Yaratıcılık Candır!
Mevlanakapı Özel Eğitim Okulu ve İş Uygulama Merkezi öğretmenleri ile buluştuk ve onlarla ''Kuklanın Bir Eğitim Aracı Olarak Kullanımı' eğitimi düzenledik. Bir İZ olarak Ekol Lojistik'in Rota: Mentorluk Projesi'ne destek oluyoruz. Proje kapsamında yürüttüğümüz mentor ve menti eğitimlerine başladık.
Baba Beni Okula Gönder seferberliği kapsamında Türkiye'nin dört bir köşesinde açılan kız öğrenci yurtlarının yönetici ve öğretmenlerine yönelik kişisel ve mesleki güçlendirme eğitimlerimizi 20-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdik.
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Savunmasız Gruplar Staj Programı kapsamında gerçekleştirdiğimiz Toplum Ruh Sağlığı ve Topluma Yararlı Proje Geliştirme eğitimlerimize yeni eğitim yılında da devam ediyoruz.
Öğretmenler için Sınıf Oyunları atölyemizi 15 Ekim Cumartesi günü Öğretmen Akademisi Vakfı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirdik. Eğitime katılan tüm öğretmenlerimize, çocuklarımız için eğlenceli sınıf ortamları yaratma isteklerinden ötürü teşekkür ederiz.
Bir İZ Derneği'nin ilk yayını olan ''Sınıf Oyunları'' kitabımız çıktı. https://www.kabalci.com.tr/aletheia-kitap/dilara-kokturk-erden/sinif-oyunlari-9786056621901.html adresinden temin edebilirsiniz.
BİL'im Projemiz kapsamında, 22 Mart günü Gaziosmanpaşa BİL Okullarında kampanya heyecanı vardı. 'Okulumu Anlatıyorum' kampanyasına katılan öğrenciler genç oyuncular Sezer Arıçay ve Sultan Ulutaş’la söyleşide buluştu ve kendi hazırladıkları performanslarını sergiledi.
5 Mart günü İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 1. Ulusal Şiddet ve Travmayı Önleyici Çalışmalar Kongresi'ne oyunlarla istismarı fark etme ve istismardan korunma yollarını aktardığımız atölye ile destek verdik.
29 Şubat ve 1 Mart tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileriyle "Toplum Ruh Sağlığı ve Sivil Toplum Projeleri" eğitiminde buluştuk. Çünkü inanıyoruz ki toplumsal sağlığımız disiplinlerarası yaklaşımlarla korunabilir.
21-22 Aralık tarihlerinde Toplum Ruh Sağlığı ve Sivil Toplum Projeleri eğitiminde İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileriyle birlikteydik. Eğitim sonrası öğrencilerin verdiği geribildirimlerden bazılarını duymak ister miydiniz?:
*Bugün burada olduğum için çok mutluyum. Bu eğitimi kaçırsam gerçekten çok üzülürdüm. Bana bakış açısı kazandırdı. *Bu gruba gelmeden önce hep tek başıma bir şey yapmak daha doğru gelirdi. Yeryüzü doktorlarını biliyorum ama sanki öyle bir grupla değil de tek başıma bir şeyler yapmalıyım gibi düşünmüştüm. Şimdi sizi dinlediğimde bir takım içinde daha güçlü olacağımızı düşünüyorum. *Toplum psikolojisi için bir hekim olarak neler yapabileceğimi düşüneceğim. *Eğitim sayesinde bütüncül yaklaşımın ne demek olduğunu anladım. Tıbbın sadece” biyolojik olmadığını anladım. Bu konularda kendimi geliştirmeye devam edeceğim. Eğitimler alacağım artık. *Sayenizde ilk kez önleyici ruh sağlığı hakkında düşündüm. *Eğitimden sonra dezavantajlı gruplar ile empati yapmak benim için daha kolay olacak. Onların yaşam kalitesini arttırmak için elimden geleni yapacağım. 21-22 Kasım tarihlerinde yeni gönüllülerimizle Gönüllülük, Proje Geliştirme ve Toplum Ruh Sağlığı eğitimlerinde buluştuk.
24-25 Ekim tarihlerinde "Oyunun İyileştirici Gücü" sempozyumundaydık. Oyun Terapileri Derneği tarafından düzenlenen sempozyumda Bir İZ Derneği olarak konferans, panel ve atölye çalışmalarında yer aldık. Bir katılımcımızın da dediği gibi; "hayat oyunla güzel.".
2013 yılından beri içerik ve uygulama destekçisi olduğumuz Eğitimde Geniş Açı Programı faaliyetlerine 2015-2016 eğitim yılında da Kavak Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi'nde devam ediyoruz. Çelikel Eğitim Vakfı tarafından Bir İZ Derneği işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında sene boyunca öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik eğitimler ve sosyal etkinlikler gerçekleştirilecek.
Geleceğim Güvende Projesi faaliyetlerimiz Bağcılar ve Zeytinburnu'nda veli seminerleri, öğretmen eğitimleri ve süpervizyon çalışmalarıyla devam ediyor. Projeyle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
TOÇEV tarafından geliştirilen "Özgürlüğüm" projesine Bir İz Derneği olarak içerik ve uygulama desteği veriyoruz. Cezaevlerinde anneleriyle birlikte yaşayan çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanması, enerjilerini doğru kullanabilecekleri oyun alanlarının geliştirilmesi ve annelerin çocuklarıyla olan diyaloglarının ve davranış biçimlerinin güçlendirilmesi amacıyla yürütülecek "Özgürlüğüm" projesinin ilk faaliyeti olan cezaevi çalışanlarına yönelik eğitim programı 16 Şubat 2015 tarihinde başladı.
Zeytinburnu Kaymakamlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğiyle yürütülen ve Bir İZ Derneği'nin de iştirakçisi olduğu "Geleceğim Güvende" projesi kapsamında, 9-16 Şubat 2015 tarihleri arasında Bağcılar'da çalışan rehber öğretmenlerle Risk Altındaki Çocuklarla Çalışma temalı eğitimlerimizi tamamladık.
İstanbul Kalkınma Ajansı ve Zeytinburnu Kaymakamlığı işbirliğiyle yürütülen ve risk altındaki çocuklara psikolojik ve sosyal destek hizmetleri sunmayı hedefleyen "Geleceğim Güvende" projesine Bir İz Derneği olarak içerik ve uygulama desteği veriyoruz. Proje kapsamındaki ilk eğitimlerimizi 22-29 Aralık tarihleri arasında Zeytinburnu'nda görev yapan rehber öğretmenlerimizle gerçekleştirdik.
2013-2014 eğitim yılında başladığımız Güçlenen Genç Projesi yeni eğitim yılında da devam ediyor. 2-5 Aralık tarihleri arasında Bingöl'ün Genç İlçesi öğretmen ve idarecileriyle iletişimden çocuklarda davranış bozukluklarına kadar farklı konularda atölye çalışmaları gerçekleştirdik.
İçerik ve uygulama desteği verdiğimiz Geniş Açı Projesi kapsamında 8 Aralık günü Samsun'un Kavak ilçesinde öğrencilerle motivasyon çalıştık.
Geniş Açı Projesi Sanat Haftasonu etkinlikleri kapsamında Kavaklı öğrenciler 16 Aralık Pazar günü heykeltıraş Bahadır Yıldız ile Ağaç Resim atölyesinde yaratıcılıklarıyla tanıştılar.
İçerik ve uygulama desteği verdiğimiz Geniş Açı Projesi kapsamında bir sanat etkinliği daha gerçekleştirdik. 16 Kasım Pazar günü Kukla Atölyesine katılan Kavak Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi öğrencileri hem yaratıcılıklarını geliştirdiler hem de eğlendiler.
19 Kasım 2014 tarihinde Pendik Nasibe Eryetiş Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’yle Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında gerçekleştirilen Çocuk Hakları seminerinde buluştuk. Öğretmen ve öğrencilere yönelik seminerde aile içi şiddet, ihmal ve istismar, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin şiddete etkileri ve önleyici ruh sağlığı gibi konular işlendi.
Bir İZ Derneği olarak 2014-2015 eğitim yılında da Geniş Açı Projesi'ne içerik ve uygulama desteği vermeye devam ediyor; Kavak Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi öğrenci, öğretmen ve velileriyle çeşitli eğitim faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Proje kapsamında 12 Eylül’de İletişim Becerileri atölyesi, 16 Ekim’de kolaylaştırıcı eğitimi, 23 Ekim ve 6 Kasım’da Arkadaşlık İlişkileri atölyeleri, 2 Kasım’da Yaratıcı Drama atölyesi ve 13 Kasım’da Meslek Tanıtımı atölyesi gerçekleştirildi.
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) desteğiyle; Bir İZ Derneği, İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi ve Gündem Çocuk Derneği ortaklığıyla yürütülen projenin pilot uygulamasına Eyüp Güzeltepe Ortaokulu'nda öğretmenlere ve velilere yönelik seminerlerle başladık. Proje faaliyetleri, öğrencilerle gerçekleştirilecek interaktif eğitimlerle devam edecek.
|